Koulumuistoja

Tällä sivustolla julkaisemme erilaisia vapaamuotoisia koulumuistoja. Otamme sivustolle muisteluita kaikilta eri kouluasteilta ja koulutusaloilta. Myös työelämän aikana hankituista lisäopinnoista olisi mukava saada kuvauksia sivulle. Muistelusi voivat kohdistua tiettyyn kouluvaiheeseen tai sitten voit käydä tekstissäsi läpi koko kouluhistoriasikin. Jos olet ollut opettajana kouluissa, myös tästä näkökulmasta käsin kirjoitettuja muisteluita otetaan sivulle mielellään. Voit kirjoittaa joko omalla nimelläsi tai anonyymisti. Jos sinulla on valokuvia kuvatulta ajalta, niitä olisi mukava saada mukaan. Sivun toimittajat auttavat sinua tarvittaessa tekstin taitossa, kuvien asettelussa ja tekstin viimeistelyssäkin.

Lähetä sinäkin omia muistoja koulutieltäsi meille ja lukijoillemme! Kuten kirjailija Sirpa Kähkönen Ylen Kutsuvieras -radio-ohjelmassaan (9.7.2019) hienosti toteaa: meidän jokaisen ihmisen elämään liittyvällä historialla on merkityksensä, jo siksikin ihmisille on tärkeää muistella ja kirjoittaa omasta menneisyydestäänkin. Ja luonnollisesti lukea ja kuulla myös muiden elämäntarinoita. Muistelutarinat avaavat meidän ihmisten maailmaa eri tavalla kuin laajat historiankirjoitukset. Kuten Kähkönen radio-ohjelmassaan korosti, kertominen ja puhuminen antavat sanat maailman, omankin elämän ja maailman, ymmärtämiseen. Vain sanojen kautta voidaan jakaa kokemaamme, yksityistä ja yhteistä. Tämänkin vuoksi sanat, tekstit ja kertomukset ovat meille ihmisille tärkeitä. Kertomistahan ihmiset eivät koskaan lopeta. Kertomus on myös keskeinen muoto ihmisten muistille, myös meidän yhteisesti jaetulle muistillemme. Tässä suhteessa sinunkin koulumuistot (ja yleensäkin lapsuus ja nuoruusmuistosi), olivat ne millaisia tahansa, ovat tärkeitä! 

Yhteystietomme tästä linkistä

MUISTELUTEKSTIT 

 

KOULU ELÄMÄSSÄNI -KERUUN (2020/2021) SATOA

PDF iconKoulu elämässäni, Viivi Luhtasen koulumuisteluja 1940-luvulta

PDF icon Oma äiti opettajana – poikkeuksellinen aloitus koulu-uralle, Vesapekka Kärnän koulumuistoja 1970- ja 1980-luvuilta

PDF icon Koulumuistelmaa alakoulusta ammattikouluun, Ilkka Tirkkosen muistelmia 1970- ja 1980-luvuilta