Koulu ja menneisyys

Suomen kasvatuksen ja koulutuksen historian seuran vuosikirja

Seura on julkaissut jo vuodesta 1935 lähtien Koulu ja menneisyys -vuosikirjaa. Vuonna 2016 julkaisussa siirryttiin käyttämään vertaisarviointijärjestelmää (ks. tarkemmin vuosikirjan kirjoitusohjeista). Vuosikirja on hyväksytty vuonna 2018 julkaisufoorumin julkaisutasoluokituksessa tasolle 1. Vertaisarvioitujen tieteellisten artikkelien ja katsausten lisäksi vuosikirjassa julkaistaan edelleen myös artikkeleita, jotka eivät ole vertaisarvioituja. Vuosikirjan kirjoittajakutsu julkaistaan aina vuoden alkupuolella. Kirjoittajaksi toivotaan sekä alan tutkijoita, jatko-opiskelijoita että alan harrastajia.

Seuran vanhimmat vuosikirjat 1935–1957( I–X) on digitalisoitu kokonaisuudessaan, ne ovat siis luettavissa PDF-tiedostoina. Sivun oikeassa reunassa on näihin linkit. Täältä löytyy myös vuosikirjan sisällysluettelot 1935–2016.  Vuosien 2010–2016 vuosikirjat on julkaistu PDF-versiona. Vuosikirjoista pyritään julkaisemaan, kun se vain on taloudellisesti mahdollista, sekä tavallinen painettu- että nettiversio.

Painettuja vuosikirjoja myy Tiedekirja. Kirjoja voi tilata myös seuran sihteeriltä.

Vuosikirjojen arkisto

Alla olevalla haulla voit hakea vuosikirjoja artikkelien nimi- sekä kirjoittajatiedoilla. Hakutuloksissa näkyvät vuosikirjat, joissa haettua hakutermiä esiintyy.

Hakutermi voidaan katkaista *-merkillä. Esimerkiksi Itä-Karjala-termi hakee tarkasti vain kyseisellä termillä (tuloksissa vuosikirjat joissa esiintyy termi Itä-Karjala). Mikäli perään lisätään *-merkki (Itä-Karjala*) korvataan loput merkit (löytää esimerkiksi Itä-Karjalassa).

Mikäli hakutermien ympärillä käytetää lainausmerkkejä, löytyy vain ne termit, joissa termit esiintyvät. Esimerkiksi "Vuosikirja 2000" haulla on hakutuloksissa vain sellaiset vuoskirjat joissa esiintyvät termit vuosikirja ja 2000 peräkkäin. Mikäli haetaan ilman lainausmerkkejä, hakutuloksissa ovat sekä vuosikirja-termin sisältävät vuosikrijat sekä 2000-termin sisältävät vuosikirjat.