Kasvatuksen historian ENSYklopedia

mustepullo_750JPG.jpg

Kasvatuksen historian ENSYklopedia on sivusto, johon tarkoitus koota erilaisia tekstejä (ja mahdollisesti muunkinlaista materiaalia) kasvatuksen ja koulutuksen historian alalta.

Tällä hetkellä sivustolla on lähinnä alan tutkimukseen liittyviä tekstejä, mutta tarkoitus on laajentaa sivujen tekstitarjontaa tulevaisuudessa kasvatuksen historia-alan muunkinlaiseen sisältöön, esimerkiksi alan klassikkojen kasvatus- ja opetuskäsityksiä, kasvatuksen ja koulutuksen käytänteitä ja myös koulumuistoja. Myös koti- ja päiväkasvatukseen liittyvät aihepiirit tulevat kyseeseen.

Sivuilla julkaistaan kirjoituksia vapaamuotoisista muisteluista vakavampiin tiedeartikkeleihin saakka (voimme esimerkiksi julkaista sivuilla joitakin vanhoja artikkeleitasi, joihin julkaisija on antanut luvan), näin teksti saa kun uuden ”elämän”.

Se, millaiseksi ENSYklopedia -sivustostamme muodostuu, on meistä kaikista kiinni, tule mukaamme luomaan sivustosta monipuolista alamme foorumia tarjoamalla sivustolle erilaisia tekstejä ja muuta materiaalia.  Tarjouksia ottaa vastaan sivuston vastuuhenkilö, jonka yhteystiedot löydät sivujen infoboksista.

Sivuston ylläpitäjä

Suomen kasvatuksen ja koulutuksen historian seura

*********

SIVUSTOLTA LÖYDÄT NYT:

A) KASVATUKSEN HISTORIAN TUTKIMUS

     1. Tekstejä alan tutkimusmetodologiasta ja -menetelmistä

     2. Kasvatuksen historian "kirjapankki" ja linkkejä

B) KASVATUKSEN SUUNTAUKSIA JA KLASSIKOITA

      1. Artikkeleita ja esseitä

C) ENSYklopedia-sivuston infosivu