Koulu ja menneisyys

Suomen kasvatuksen ja koulutuksen historian seuran vuosikirja

Seura on julkaissut jo vuodesta 1935 lähtien Koulu- ja menneisyys -vuosikirjaa. Vuonna 2016 julkaisussa siirryttiin käyttämään vertaisarviointijärjestelmää (ks. tarkemmin vuosikirjan kirjoitusohjeista). Vuosikirja on hyväksytty vuonna 2018 julkaisufoorumin julkaisutasoluokituksessa tasolle 1. Vertaisarvioitujen tieteellisten artikkelien ja katsausten lisäksi vuosikirjassa julkaistaan edelleen myös artikkeleita, jotka eivät ole vertaisarvioituja. Vuosikirjan kirjoittajakutsu julkaistaan aina vuoden alkupuolella. Kirjoittajaksi toivotaan sekä alan tutkijoita, jatko-opiskelijoita että alan harrastajia.

Seuran vanhimmat vuosikirjat 1935–1957( I–X) on digitalisoitu kokonaisuudessaan, ne ovat siis luettavissa PDF-tiedostoina. Sivun oikeassa reunassa on näihin linkit. Täältä löytyy myös vuosikirjan sisällysluettelot 1935–2016.  Vuosien 2010–2016 vuosikirjat on julkaistu PDF-versiona. Vuosikirjoista pyritään julkaisemaan, kun se vain on taloudellisesti mahdollista, sekä tavallinen painettu- että nettiversio.

Painettuja vuosikirjoja myy Tiedekirja. Kirjoja voi tilata myös seuran sihteeriltä.

Vuoden 2019 vuosikirjan kirjoittajakutsu avattu (ks. tarkemmin kutsua, klikkaa)

- abstraktien jättöpäivä 30.4.2019, valmiit kirjoitukset toimituskunnalle 31.5. tai 30.8 mennessä

VUOSIKIRJAT JULKAISTAAN NYKYÄÄN JOURNAL.FI -SIVUSTON ALLA (https://journal.fi/koulujamenneisyys), VUODEN 2017 VUOSIKERTA ON SIVUSTOLLA. AJAN MYÖTÄ VANHEMMATKIN VUOSIKERRAT SIIRRETÄÄN TÄLLE SIVUSTOLLE.

UUSIA VUODEN 2018 VUOSIKIRJA (SIVISTYS JA KASVATUS EILEN JA TÄNÄÄN) LÖYTYY MYÖS EM. SIVUILTA!!!

Alla on seuran vuosikirjojen nettiversiot (ei toimi täydellisesti Microsoft Edge -selaimella, muilla kyllä)